Όροι Επιστροφής και Ακύρωσης

Ακύρωση Παραγγελίας-Προϋποθέσεις
Με πρωτοβουλία του καταναλωτή: Γίνεται δεκτή μόνο πριν την αποστολή της παραγγελίας σας μέσω της ιστοσελίδας μας, μέσω του δοθέντος με την παραγγελία σας e-mail. Εάν η ακύρωση γίνει αφού ξεκινήσει η διαδικασία αποστολής της, τότε επιβαρύνεστε με τα μεταφορικά έξοδα. Εάν έχετε καταθέσει το ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό ή έχετε πληρώσει μέσω πιστωτικής κάρτας, μετά την ακύρωση της παραγγελίας σας θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας προκειμένου να μας δώσετε τα στοιχεία του δικού σας τραπεζικού λογαριασμού ώστε να σας επιστραφεί το ποσό σε αυτόν, μείον τα τραπεζικά έξοδα. Η επιστροφή των χρημάτων σας θα πραγματοποιηθεί εντός 30 ημερών.
Επιστροφές Προϊόντων-Γενικά
Επιστροφές προϊόντων γίνονται δεκτές σε συγκεκριμένες περιπτώσεις οι οποίες είναι οι εξής:
i. Η περίπτωση κατά την οποία τα προϊόντα που έχετε λάβει έχουν κάποιο πραγματικό ελάττωμα ή είναι κακής ποιότητας με αποδεδειγμένη υπαιτιότητα του http://mantoukas.gr/
ii. Η περίπτωση κατά την οποία τα προϊόντα που έχετε λάβει έχουν υπερβεί την ημερομηνία λήξης.
iii. Η περίπτωση κατά την οποία το http://mantoukas.gr/ σας έστειλε εκ παραδρομής λάθος προϊόντα και όχι αυτά που παραγγείλατε.
iv. Η περίπτωση κατά την οποία το προϊόν που σας αποστείλαμε έχει κάποιο ελάττωμα και καλύπτεται από εγγύηση.
v. Σε περίπτωση λάθους της εταιρείας μας, η επιστροφή γίνεται δεκτή εφόσον μας ειδοποιήσετε σε χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των 5 εργάσιμων ημερών.
Όροι Επιστροφών
Οι επιστροφές προϊόντων γίνονται δεκτές υπό τους παρακάτω όρους, αλλιώς το http://mantoukas.gr/ έχει το δικαίωμα να μη δεχτεί πίσω τα προϊόντα και να μη προχωρήσει σε αντικατάστασή τους:
1. Η επιστροφή πρέπει να γίνει εντός δέκα (10) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία παραλαβής των προϊόντων.
2. Το επιστρεφόμενο προϊόν πρέπει να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, όπως ακριβώς ήταν πριν την πώληση στην αρχική του συσκευασία και με όλα τα περιεχόμενα της αρχικής συσκευασίας καθώς και όποιο δώρο πιθανώς περιελάμβανε αυτή. Σε περίπτωση που δεν επιστραφεί το επιπλέον δώρο, τότε η αξία του αφαιρείται από το επιστρεφόμενο ποσό. Στην περίπτωση χρησιμοποίησης του προϊόντος ή αλλοίωσης της αρχικής τους κατάστασης, δεν γίνεται δεκτή η επιστροφή.
3. Για να γίνει δεκτή η επιστροφή θα πρέπει να το προϊόν να συνοδεύεται από το παραστατικό αγοράς (απόδειξη λιανικής ή τιμολόγιο). Σε περίπτωση που η αγορά είχε γίνει με πιστωτική κάρτα θα πρέπει να επιδεικνύεται το πρωτότυπο του αποκόμματος που εκδόθηκε από το τραπεζικό τερματικό.
4. Εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις και γίνει δεκτή επιστροφή του προϊόντος, ο πελάτης δικαιούται να λάβει πιστωτικό σημείωμα για αγορά άλλου προϊόντος ή προϊόντων ίσης αξίας ή να του επιστραφούν τα χρήματα σε περίπτωση που πλήρωσε μετρητά. Σε περίπτωση που η πληρωμή έγινε με πιστωτική κάρτα θα γίνεται ακύρωση συναλλαγής και αντίστοιχη ενημέρωση (πίστωση) της πιστωτικής του κάρτας.
Πριν την επιστροφή του προϊόντος, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για να μας ενημερώσετε σχετικά με το προϊόν και το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο info@mantoukas.gr τις εργάσιμες ώρες και ημέρες.

Διαδικασία Επιστροφών
1. Στο φυσικό μας κατάστημα
Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να μεταβείτε στο φαρμακείο μας όπου ο υπεύθυνος θα ελέγξει την κατάσταση του προϊόντος και στην συνέχεια θα σας καθοδηγήσει για τα περαιτέρω.
2. Αποστολή προϊόντος
Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η μετάβαση σας στο φυσικό μας κατάστημα και σε κάθε περίπτωση υπό την αίρεση ότι το επιστρεφόμενο προϊόν πληροί τις προϋποθέσεις που επιτρέπουν την επιστροφή του, μπορείτε να μας αποστείλετε το προϊόν με την εξής διαδικασία:
➢ Συσκευάζετε το προϊόν, σε ένα μεγαλύτερο κουτί ώστε να είναι προστατευμένο κατά την αποστολή ή χρησιμοποιείτε το κουτί στο οποίο το παραλάβατε.
➢ Τοποθετείτε μέσα στη συσκευασία ένα έγγραφο με το οποίο μας γνωστοποιείτε τον τρόπο με τον οποίο επιθυμείτε να επιλύσουμε την οικονομική εκκρεμότητα.
➢ Αποστέλλετε το δέμα, μέσω του πρακτορείου ταχυμεταφορών από το οποίο παραλάβατε την παραγγελία σας και συγκεκριμένα μέσω του αρμόδιου τμήματος επιστροφών.
Κόστος επιστροφών
Σε περίπτωση αποδεδειγμένης υπαιτιότητας του http://mantoukas.gr/το κόστος της επιστροφής βαρύνει το http://mantoukas.gr/και ο πελάτης μπορεί να επιλέξει αν θέλει την επιστροφή των χρημάτων του, πιστωτικό σημείωμα ίσης αξίας για αγορά άλλου προϊόντος ή την εκ νέου αποστολή της παραγγελίας. Στην περίπτωση που δεν προκύπτει οποιοδήποτε λάθος εκ μέρους μας, επιστρέφεται μόνο το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στην αξία των προϊόντων και με τα έξοδα αποστολής επιβαρύνεται αποκλειστικά ο πελάτης. Οι επιστροφές των χρημάτων σας γίνονται σε διάστημα εντός 30 ημερών από την επιστροφή και παραλαβή των προϊόντων από εμάς. Για την επιστροφή των χρημάτων σας πρέπει να μας δηλώσετε το λογαριασμό στον οποίο θέλετε να γίνει η κατάθεση. Για τις επιστροφές είναι απαραίτητη η απόδειξη λιανικής. Σε περίπτωση έκδοσης τιμολογίου πρέπει η επιστροφή να γίνεται με δελτίο αποστολής.
Το http://mantoukas.gr/διατηρεί το δικαίωμα να καταργήσει ή να τροποποιήσει την πολιτική επιστροφών του, δημοσιεύοντας τους σχετικούς νέους όρους και προϋποθέσεις στον ιστότοπό του.
Σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων επιστροφών ή σε περίπτωση που το http://mantoukas.gr/ κατά την απόλυτη κρίση του, θεωρήσει ότι ο πελάτης καταχράται το δικαίωμα επιστροφής ή δρα κακόπιστα διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί την επιστροφή του προϊόντος ακόμα κι αν πληρούνται οι ανωτέρω όροι και προϋποθέσεις.